Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@21:42:29 GMT

ميوه و سبزيجات فصل عامل حفظ وزن مناسب

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۱۴۸۶۲

ميوه و سبزيجات فصل عامل حفظ وزن مناسب

خبرگزاري آريا -

كارشناسان مي گويند با فرا رسيدن پاييز مي توان با مصرف ميوه و سبزيجات فصل به حفظ وزن مناسب كمك كرد. ميوه ها و سبزيجات از مواد غذايي هستند كه ميزان كالري كمي دارند و با خوردن آن فرد احساس سيري مي كند و همين عامل مانع از پرخوري مي شود.
براساس آمارهاي جهاني اكنون يك سوم مردم جهان با چاقي و مشكلات آن روبرو هستند از اين رو كارشناسان علم تغذيه مي گويند، مصرف مداوم و روزانه سبزيجات و ميوه ها براي پيشگيري از چاقي ضروري و اثربخش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طبق برخي آمار نيمي از ايرانيان نيز دچار اضافه وزن و چاقي هستند .متخصصان تغذيه توصيه مي كنند روزانه حدود 5 تا 7 واحد ميوه و سبزي مصرف شود زيرا چربي سبزيجات نيز بسيار پايين و يا فاقد كلسترول است از اين رو مصرف سبزيجات مي تواند از بروز بيماري هاي قلبي در افراد جلوگيري كند.
برخي از اين سبزيجات كه در وب سايتهاي مراكز تحقيقات تغذيه معرفي شده اند، عبارتند از:
** سير: اين ماده ي غذايي پرطرفدار داراي خاصيتي است كه از اضافه وزن جلوگيري كرده و حتي باعث لاغري مي شود. محققان آزمايش هايي روي موش هاي آزمايشگاهي انجام دادند و مشاهده كردند موش هايي كه سير مصرف مي كنند حتي با داشتن يك رژيم غذايي شيرين نيز كمتر در معرض چاقي و اضافه وزن قرار مي گيرند. يعني اگر نمي توانيد جلوي شيريني خوردن خود را بگيريد پا به پاي آن سير هم مصرف كنيد.
** چغندر: يكي از سبزيجاتي است كه حاوي بيشترين ميزان قند است اما با اين حال كالري كمي دارد يعني حدود 50 كالري در هر فنجان. مصرف چغندر با سبزيجات ديگر يك ماده غذايي لاغري بي نظير را ايجاد مي كند.
**بروكلي: عزيز سرشار از فيبر و مواد مغذي است كه هر دو براي سلامت و لاغري ضروري است. علاوه بر اين بروكلي كم كالري است و احساس سيري طولاني مدتي مي دهد.
**زغال اخته :زغال اخته كم كالري و حاوي گلوسيدهاي كمي است اما در عين حال سرشار از فيبر است. نصف فنجان زغال اخته حاوي 25 كالري است.
شايد به دليل طعم ترش آن كمتر تمايل به مصرف اين ماده ي غذايي داشته باشيد. توصيه مي شود زغال اخته را به سالادهايتان اضافه كنيد و از خواص آن بهره ببريد.
**كرفس: افرادي كه قصد لاغري دارند كرفس زيادي مي خورند به خاطر اين كه اين سبزي كم كالري است. ساقه هاي كرفس سرشار از آب است. كرفس سرشار از فيبر است و همين فيبرها يك ماده ي مغذي سالم ساخته است.
** قارچ :اشتها برانگيز و مغذي و در عين حال كم كالري است. هر نصف فنجان قارچ حاوي 10 كالري انرژي دارد. اين ماده غذايي پرطرفدار كمابيش فاقد چربي است و داراي فيبر، پتاسيم، سلنيوم، ريبوفلاوين، تيامين، اسيدفوليك، ويتامين b6 و زينك (روي) است. بايد بدانيد دو هفته مصرف منظم قارچ خام باعث كاهش وزن خواهد شد.
**كلم:سرشار از فيبر بوده و كم كالري است. هر فنجان كلم برگ خرد شده حاوي 20 كالري است. كلم ها جزو سبزيجات بسيار مغذي محسوب مي شوند و براي افرادي كه قصد لاغري دارند يك ماده غذايي فوق العاده است.
**كدو تنبل:يك ماده ي غذايي لاغر كننده ي بسيار موثر است. اين كدوي گرد و قلمبه كم كالري بوده و در عين حال سرشار از فيبر، ويتامين ها و مواد معدني است. بايد بدانيد كه كدو تنبل حاوي ميزان زيادي بتاكاروتن است.
** توت فرنگي: پاييزي اين ميوه ي قرمز، كم كالري و سرشار از مواد مغذي است. براي همين در عين حال كه يك ميوه شيرين است اما به روند لاغري كمك مي كند .
**كاهو: كاهو كم كالري است و احساس سيري طولاني مدت ايجاد مي كند زيرا سرشار از فيبر است. بسياري از افراد براي لاغري از اين ماده ي غذايي استفاده مي كنند.
** بلال: هر بلال به طور متوسط حاوي 83 كالري است. اين ماده غذايي خوشمزه سرشار از پتاسيم و تيامين ( ويتامين ب 1) است و حاوي ميزان قابل توجهي فيبر و پروتئين است. بلال جلوي اشتهاي زياد را مي گيرد و سيري طولاني مدتي ايجاد مي كند.
**فلفل تند: طعم تندي به غذاها مي دهد و در عين حال كم كالري است. اگر مي خواهيد متابوليسم يا همان سوخت و ساز بدنتان را تحريك كنيد به سراغ فلفل تند برويد
**هويج فرنگي: يك ماده غذايي نشاسته اي مغذي و كم كالري و سرشار از فيبر است. در هر نصف فنجان از اين هويج 60 كالري وجود دارد. هويج فرنگي شما را سير مي كند و جلوي پرخوري را مي گيرد.
**فلفل تند: طعم تندي به غذاها مي دهد و در عين حال كم كالري است. متابوليسم يا همان سوخت و ساز بدن را تحريك مي كند . اين ماده ي غذايي پرطرفدار به سوزاندن چربي ها كمك كرده و احساس سيري طولاني مدت هم ايجاد مي كند.
** گلابي: گلابي سرشار از فيبر است و به كنترل دستگاه گوارش كمك مي كند. اين ماده ي غذايي حاوي فيبري به نام پكتين است كه احساس سيري طولاني مدت ايجاد مي كند و جلوي پرخوري را مي گيرد.
**سيب: يك عدد سيب يك ميان وعده ي ايده آل محسوب مي شود. سيب خوش طعم و كم كالري است. يك عدد سيب 140 گرمي به زحمت 90 كالري دارد.
منبع:salamatnews.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۱۴۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با سریع ترین روش های کاهش وزن آشنا شوید

آیا واقعا راهی سریع و آسان برای لاغری وجود دارد؟ در این مقاله، به بررسی برخی از روش ‌های محبوب برای کاهش وزن سریع می ‌پردازیم و مزایا و معایب هر کدام را بررسی می ‌کنیم.

به یاد داشته باشید که هیچ روش جادویی برای لاغری بدون تلاش و تعهد وجود ندارد. با این حال، با انتخاب رویکردی مناسب و پایبندی به آن، می ‌توانید در مدت زمان کوتاهی شاهد تغییرات مثبتی در سلامتی و تناسب اندام خود باشید.

انتخاب روش مناسب برای لاغری

قبل از اینکه به سراغ روش ‌های مختلف لاغری بروید، اولین قدم مهم تعیین شاخص توده بدنی (BMI) شماست. BMI یک معیار استاندارد برای سنجش تناسب وزن و قد افراد است و به شما کمک می‌ کند تا بفهمید که آیا در محدوده وزن سالم قرار دارید یا خیر.

محاسبه BMI بسیار ساده است. برای این کار کافیست وزن خود را (بر حسب کیلوگرم) بر قد خود (بر حسب متر مربع) تقسیم کنید.

تفسیر نتایج:

BMI کمتر از 18.5: کمبود وزن BMI بین 18.5 تا 24.9: وزن ایده آل BMI بین 25 تا 29.9: اضافه وزن BMI 30 یا بیشتر: چاقی

شاخص توده بدنی ابزاری ساده و اولیه برای سنجش تناسب اندام است و در برخی موارد، مانند افراد ورزشکار یا افراد دارای عضلات حجیم، ممکن است دقیق نباشد. برای تفسیر دقیق‌تر BMI، باید سن، جنس و سابقه پزشکی فرد را نیز در نظر گرفته شود. بهترین روش برای تعیین وضعیت سلامتی و تناسب اندام، مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه است. شما پس از تعیین BMI خود، می ‌توانید با توجه به آن، روش مناسب برای لاغری را انتخاب کنید.

پس از تعیین BMI خود، نوبت به انتخاب روش مناسب برای لاغری می ‌رسد. همانطور که در قسمت قبل اشاره شد، BMI به چهار دسته اصلی تقسیم می ‌شود: کمبود وزن، وزن ایده آل، اضافه وزن و چاقی. شما باید بر اساس نتیجه محاسبه شاخص توده بدنی خود یکی از موارد زیر را برگزینید.

BMI کمتر از 18.5 (کمبود وزن):

چنانچه در این دسته قرار دارید، تمرکز شما باید بر روی افزایش وزن سالم باشد. مصرف غذاهای پرکالری و مغذی، ورزش ‌های قدرتی و معاینه توسط پزشک برای بررسی علل احتمالی کمبود وزن توصیه می ‌شود.

BMI بین 18.5 تا 24.9 (وزن ایده آل):

اگر شما در این گروه قرار دارید، نیازی به کاهش وزن سریع ندارند و باید بر حفظ سلامتی و تناسب اندام خود تمرکز کنند. رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و چکاپ ‌های دوره ‌ای برای حفظ سلامتی در بلند مدت ضروری است.

BMI بین 25 تا 29.9 (اضافه وزن):

برای افراد با اضافه وزن، کاهش وزن 5 تا 10 درصد از وزن فعلی می ‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری ‌های مزمن مانند دیابت و بیماری ‌های قلبی را کاهش دهد. رژیم لاغری کم کالری و متعادل، افزایش فعالیت بدنی و تغییر سبک زندگی از جمله راهکارهای مناسب برای این گروه است.

رژیم های لاغری پیشنهادی برای افراد دارای اضافه وزن:

رژیم کتوژنیک:

رژیم کتوژنیک یک رژیم غذایی با چربی بالا و کربوهیدرات بسیار کم است که در آن بدن به جای گلوکز از چربی برای تولید انرژی استفاده می ‌کند. این فرآیند، "کتوز" نامیده می ‌شود و می‌ تواند منجر به کاهش وزن سریع و فواید سلامتی دیگر شود.

مزایای رژیم کتوژنیک:

کاهش وزن سریع: مطالعات نشان داده ‌اند که رژیم کتو می ‌تواند منجر به کاهش وزن بیشتر از رژیم ‌های کم چرب در کوتاه ‌مدت شود. بهبود قند خون: رژیم کتو می ‌تواند به طور قابل توجهی سطح قند خون و انسولین را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 یا پیش دیابت کاهش دهد. کاهش اشتها: رژیم کتو می ‌تواند به کاهش اشتها و احساس سیری بیشتر کمک کند، که می ‌تواند به پایبندی به رژیم غذایی و کاهش وزن کمک کند. کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ‌ها: برخی تحقیقات نشان می‌دهند که رژیم کتو ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی، برخی انواع سرطان و بیماری آلزایمر را کاهش دهد. رژیم غذایی کم کالری:

رژیم غذایی کم کالری یک رژیم غذایی ساده و پایدار است که بر پایه کاهش کالری دریافتی روزانه برای ایجاد کسری کالری و در نتیجه کاهش وزن است. در این رژیم، کالری دریافتی روزانه به طور کلی به 1500 تا 1800 کالری محدود می‌ شود.

این رژیم محدودیت‌ های شدیدی در مصرف مواد غذایی ایجاد نمی ‌کند و به شما امکان می ‌دهد تا از غذاهای مورد علاقه خود در حد اعتدال لذت ببرید. همچنین به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ های مزمن کمک می کند. کاهش وزن در این رژیم به تدریج و به مرور زمان اتفاق می ‌افتد و ممکن است به صبر و حوصله بیشتری نیاز داشته باشد. البته انجام فعالیت و ورزش های روزانه به تسریع کاهش وزن کمک می کند.

رژیم روزه‌ داری متناوب:

این رژیم شامل چرخه‌ های متناوب روزه‌ داری و غذا خوردن با الگوهای مختلف است. روش ‌های مختلفی از روزه ‌داری متناوب وجود دارد، مانند روش 16/8 (16 ساعت روزه‌ داری و 8 ساعت غذا خوردن) یا روزه‌ داری 5:2 (دو روز در هفته روزه‌ داری کامل و 5 روز رژیم غذایی معمولی).

BMI 30 یا بیشتر (چاقی):

در افرادی که دارای چاقی مفرط هستند قضیه فرق می کند. احتمالا این افراد انواع رژیم های لاغری را امتحان کرده و نتیجه دلخواه را به دست نیاورده اند. به علاوه بیشتر کسانی که از چاقی مفرط رنج می برند دارای بیماری های مزمن نظیر دیابت، فشار خون، ناراحتی قلبی و ... نیز می باشند. ممکن است در این گروه، به مداخلات تخصصی‌ تر مانند عمل لاغری نیاز باشد.

جمع بندی

در این مقاله، به بررسی برخی از روش‌ های محبوب برای کاهش وزن سریع پرداختیم. به یاد داشته باشید که هیچ روش سریع، آسان و بدون عارضه ای برای لاغری وجود ندارد. بهترین روش برای کاهش وزن، انتخاب رویکردی ایمن، پایدار و متناسب با شرایط فردی و شاخص توده بدنی افراد است. به یاد داشته باشید که لاغری سریع و پایدار، نیازمند تعهد و تلاش در بلند مدت است. صبور باشید، به برنامه خود پایبند باشید و از فواید سلامتی که در طول مسیر به دست می ‌آورید لذت ببرید.

کد خبر 749994 نازنین آریانهاد

دیگر خبرها

  • سبزی‌های بی‌نظیر برای کنترل قند خون
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • با سریع ترین روش های کاهش وزن آشنا شوید
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • میوه‌هایی که به فرایند کاهش وزن کمک می‌کند
  • ۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن